dinsdag 5 juli 2011

Kunst..............kunst



Zie de verslagen van de kinderen

Informatie update

We willen iedereen informeren over het verloop van het project. We willen de tussenopbrengsten van dit project met jullie delen, waarvoor we verwijzen naar het jaarverslag. Daarnaast beschrijven we de speerpunten voor volgend schooljaar.

De beschikbare tijd voor het project is gehalveerd; dat betekent dat we keuzes moeten maken waaraan die tijd besteed wordt.
Kijkend naar de doelstelling van het project, de stand van zaken en de hulpvragen van de verschillende scholen, zijn we tot de volgende speerpunten gekomen:

  • Het begeleiden van de leerkrachten in het bieden van een passend onderwijsaanbod aan excellente leerlingen.
  • De ontmoetingsmomenten verder inhoud geven; d.w.z. meer rekening houden met de ontwikkelingsbehoeften van de leerlingen.
  • Directie en contactpersonen actief betrekken bij het project met o.a. als doel de koppeling naar de 1-zorgroute te maken. Daarnaast willen we ondersteuning bieden bij het opzetten van beleid.

Het begeleiden van leerkrachten:

Door middel van leerbijeenkomsten willen we de leerkrachten (meer) bewust maken van het feit dat excellente leerlingen een passend onderwijsaanbod nodig hebben. Daarnaast willen we de leerkrachten meer kennis laten opdoen bij het signaleren van excellente leerlingen en het gebruik van het DHH inclusief de Quickscan.

Om naast het signaleren het kind ook daadwerkelijk een passend onderwijsaanbod te bieden is het van belang dat de leerkracht in staat is de lesstof te compacten en te verrijken. Tijdens de leerbijeenkomsten besteden we hier aandacht aan. Bovendien begeleiden we de leerkrachten in de praktijk die werken met het verrijkend materiaal Levelwerk. Ook komend schooljaar kunnen scholen weer deelnemen aan de pilot Levelwerk. Meer informatie hierover volgt aan het begin van het schooljaar, voor data zie jaarplanning.
Ook willen we graag meer insteken op schoolspecifieke vragen door tijdens studiedagen en/of teamvergaderingen een bijdrage te leveren.

Ontmoetingsmomenten:

Doelen van deze ontmoetingsmomenten zijn:

  1. Het stimuleren van de sociaal/emotionele ontwikkeling van leerlingen,
  2. Leerlingen verdiepen zich in uitdagende stof,
  3. Het eigen maken van een onderzoekende houding in samenwerking met andere leerlingen,
  4. Leerlingen leren om te leren leren,
  5. Leerlingen ontmoeten ontwikkelingsgelijken.

Volgend schooljaar vinden de ontmoetingsmomenten voor leerlingen uit groep 4-8 plaats op dinsdagochtend van 9.00 tot 11.45 uur. Er zullen op dat moment twee groepen tegelijkertijd bij ons aanwezig zijn. Voor het vervoer van de leerlingen is de school verantwoordelijk. Als er problemen zijn met het vervoer van de leerlingen, zullen we proberen samen een oplossing te vinden. De locatie blijft hetzelfde (Van Aelstlaan 12) naast de GGD.
In de jaarplanning staat beschreven wanneer de leerlingen aangemeld kunnen worden en in het formulier “stroomdiagram” staat vermeld welke leerlingen aangemeld kunnen worden.

Directie en contactpersonen:

Momenteel is er per school minstens één contactpersoon. Inmiddels hebben we contact gehad met bijna alle contactpersonen van de verschillende scholen binnen het SWV om de stand van zaken per school te bespreken. Ook komende schooljaar neemt het gesprek een belangrijke plaats in.

In het begin van het schooljaar vindt er een bijeenkomst plaats die voor nieuwe contactpersonen van belang is.