zondag 30 september 2012

Pauline en Ilona nemen diploma specialist hoogbegaafdheid in ontvangst….

Donderdag 20 september was het zover, na 2 jaar studeren mochten we het diploma in ontvangst nemen. In september 2010 zijn we gestart met de Master- SEN (Special Educational Needs) opleiding hoogbegaafdheid. Een opleiding waarbij de kennis over hoogbegaafdheid in verschillende modules werd aangeboden. We hebben o.a. expertise opgedaan voor het lesgeven aan en het opzetten van speciale lesprogramma's voor (hoog)begaafden en het assisteren van collega's op hetzelfde gebied. Daarnaast hebben we ons gericht op het maken van beleid voor deze doelgroep. De opleiding heeft voor input gezorgd dat ingezet kan worden in de praktijk, stichting Veldvest.

maandag 17 september 2012

Voorstellen leerlingen ontmoetingsmomenten

Beste ouders, verzorgers, kinderen, juffen en meesters,
Wij zijn kinderen van verschillende scholen in Veldhoven. Elke dinsdag komen wij bij elkaar om extra projecten te doen. Wij vinden het werk op school niet uitdagend genoeg. Maar wist je dat we niet alleen leren of projecten doen net zoals op school? In deze weblog lees je wat we doen en leren.
Projecten
We zijn  nu met een leuk project bezig wat Bloom heet. Bloom is een project waar we o.a. dingen moeten opzoeken, dat doen we in 6 stappen. De eerste 3 stappen zijn voor de gemiddelde leerling. Stap 4 t/m 6 zijn voor kinderen die iets meer aan kunnen. Nu zijn we bezig met de eerste 3 stappen, het is erg leuk en we leren er veel van.
‘Dit ben ik’ Slinger
We hebben de afgelopen week spullen meegenomen van thuis die bij je horen. Sommige voorwerpen knutselen we zelf in elkaar. Die hangen we aan de slinger. Iedereen heeft zijn/haar eigen slinger. Toen alle slingers klaar waren, zag je meteen wat bij hem/haar past. De ‘Dit ben ik’ slingers zijn erg vrolijk en mooi geworden!
Wilt u meer weten, of heeft u nog vragen? Stel ze en zet ze bij de reacties.

Suzanne en Louise