donderdag 15 december 2016

Leuk uitje voor de kerstvakantie: Tech & Play Kids Festival

Bibliotheek sluit jubileumjaar groots af!

Save the date – woensdag 28 december sluit de Bibliotheek Eindhoven haar 100-jarig jubileum groots af met het Tech & Play Kids Festival in het Beursgebouw. Samen met zo’n 50 partners is er een programma vol met workshops, games, experimenten en volop technische innovaties voor kids van 2- 14 jaar. Eigenlijk is er maar 1 nadeel: je komt gegarandeerd tijd tekort.

De Bibliotheek Eindhoven bestaat in 2016 precies 100 jaar. Als afsluiting van het jubileumjaar laten we kinderen uit Eindhoven en omgeving op een interactieve manier kennismaken met de nieuwe technologische ontwikkelingen die in sneltreinvaart zich ontwikkelen en een groot deel van onze toekomst gaan bepalen. Dit doen we feestelijk, samen met tientallen partners!

Wat kan je verwachten?
Op dit moment hebben al zo’n 50 partners zich aangemeld om op 28 december iets te komen doen. Een kleine greep uit het programma:

Maak kennis met Solly de zon-etende robot. Je kan met hem zelf zonne-energie opwekken en digitale punten verdienen. In de Solly-game kun je die punten weer besteden om zo een eigen Solly-wereld op te bouwen. Ook kun je zelf een robot-vriend voor Solly gaan bouwen.

De Techniekbieb neemt haar interactieve knikkerbaan mee. Wil je ICT combineren met techniek? Dat kan. Je gaat zelf aan de slag met beweging en reactie, probeert verschillende materialen uit en voegt daar zelfs interactie aan toe.

Maak met 3D printing MakerPoint Eindhoven een 3D-ontwerp in chocolade of print een pannenkoek.

Laat bij het Ideeënlab je zelf gekleurde dino tot leven komen. Als je durft mag je hem ook aaien.

Hoe maak je muziek met water? Welke materialen geleiden stroom? En hoe kun je met sponsjes een hoge toren bouwen? Kom onderzoeken en ontdekken bij Techniek&ik!

Met het Philipsmuseum kan je gaan solderen, met de Code Qube bouw je een eigen website, op de Tech Playgrounds van Dynamo komt LEGO virtueel tot leven. Er is een mega CoderDojo, waar 60 kinderen tegelijk kunnen programmeren. En het Solar Team Eindhoven komt langs met Stella, de flitsende auto op zonne-energie! Je kan dansen op de iDance Dansmat, bouwen met TomTecT, interactieve muziekinstrumenten maken, of je eigen ‘crazy’ speelgoed bouwen. En héél véél meer.

Op het Pink & Pienter Plein, speciaal voor kinderen van 2-7 jaar, kan je met bamboe bouwen of je laten meevoeren op een mobiele schommel met muziek. Ook wordt er volop geëxperimenteerd met het thema zinken en drijven.

Voor wie?
Het Tech & Play Kids Festival is voor alle kinderen tot ongeveer 14 jaar. Maar ook papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zullen zich er niet vervelen. Voor de jongste kinderen zijn er speciale knutsel- en voorleesactiviteiten. Een verrassende manier om met het hele gezin in de kerstvakantie op pad te gaan!

Aanmelden
Wees zeker van een plekje tijdens dit grootse festival en meld je aan via deze link: https://techplaykidsfestival.eventbrite.nl Voro de CoderDojo moet je je apart (gratis) aanmelden via: https://coderdojo-beursgebouw.eventbrite.nl

Woensdag 28 december, van 11.00 tot 17.00 uur in het Beursgebouw, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven
Ter ere van het jubileumjaar kost de entree slechts 100 cent (€1,-), contant te voldoen bij de ingang van het Beursgebouw. 



Het Tech & Play Kids festival is mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Coöperatiefonds, ASML, Stichting Promotie Techniektalent, This is Eindhoven en Profinn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten