donderdag 15 december 2016

24 November 2016 De juffen staan in het tijdschrift talent! Door Sarah Chen

Een paar weken geleden lieten de juffen weten dat er een artikel in het tijdschrift ‘Talent’ over hun en Project Excellente leerlingen zou worden geschreven! Die keer mochten we meehelpen met een paar vragen die ze moesten beantwoorden. Vandaag maakten ze bekend dat het artikel klaar is en dat het al is gepubliceerd. Juf Pauline las een stukje voor. Een grappig weetje is dat de schrijver van het artikel Juf Ilona en Pauline door elkaar haalde!
Daarna gingen we verder op de computer met TOOL Onderzoekend leren. Dit is een site die aansluit op onze onderzoeksproject. Vorige week hadden we de accounts aangemaakt en vandaag startten we met het maken van onderzoeksvragen en de hypothese. Eerst legde de juf het hele proces van het onderzoek uit, daarna gingen we van start met onze vragen invullen op de computer.
Tijdens de pauze gingen de jongens en Sarike voetballen, de meisjes gingen het Sinterklaasjournaal naspelen(!)
Toen de pauze voorbij was gingen we verder met het onderzoek. Er was een klein probleempje: bijna iedereen had dezelfde vragen! Daarom gingen we op het digibord een woordspin maken en de groepjes bij verschillende onderwerpen indelen. Samen met Meike werd ik ingedeeld in het groepje ‘ingrediënten van snoep’.
Hierna gingen we een mindmap maken. Dat is een blad met in het midden het onderwerp. Vanuit het midden werden takken getekend met informatie over het onderwerp. Na een tijdje moesten we met een ander groepje die dezelfde onderwerp had onze informatie uitwisselen met het doel om onze mindmap compleet te maken. Ondertussen moest ik gaan kijken naar Gianni’s verslag. Hij had een kort, maar wel duidelijke verslag.
De ochtend was snel voorbijgegaan, maar ik vond het weer heel erg leuk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten